Philly cheese steak sandwich with apple candy bacon crumble
Ingrediënten:
2 Elstar appels
2 brioche stokbroden
Sla
1 bosuitje
500 gram bavette of flank steak
15 plakjes mager gerookt ontbijtspek
4 el maple siroop
2 el basterd suiker
Rub naar keuze
100 gram geraspte cheddar kaas
100 gram geraspte licht pittige kaas
25 gram bloem
25 gram boter
1 jalapeño
250 gram melk
2 tl chipotle Tabasco
Bereiding:
1.Begin met de appel Candy bacon crumble. Bak de spek in een koekenpan of skillet krokant aan.
2.Schil ondertussen de appel en snij in kleine stukjes.
3.Voeg hierna de maple siroop en basterdsuiker en appel partjes/ stukjes toe bij het spek en laat dit op laag vuur om de spek heen karameliseren. Als dit is gedaan zet dit apart en laat afkoelen.
4.Haal de bavette of flank steak uit de koelkast en rub deze in met rub naar keuze.
5.Laat deze rustig op kamer temperatuur komen en maak onder tussen de kaas saus.
6.Smelt de boter in een pannetje en roer de bloem er doorheen. Voeg een beetje melk toe en roer goed door.
7.Als het een stijf geheel word voeg weer een beetje melk toe en roer weer goed door. Herhaal dit tot je een lekker sausje krijgt voeg na de tijd de kaas toe en laat dit smelten in de saus.
8.Snijd de jalapeño in kleine stukjes en voeg dit al roerend toe samen met tabasco. Zet dit op laag vuur.
9.Als je de saus te dik vind doe er dan nog een klein beetje melk bij.
10.Steek de BBQ aan tot 180 graden en maak een directe en een indirecte zone.
11.Nu is het spek mooi afgekoeld pak nu alleen het spek uit de pan en snijd dit fijn tot het kruimelig is en voeg dit weer toe terug in de pan.
12.Als de BBQ op tempratuur is laat je het vlees eerst rustig garen op het indirecte deel tot een kern van 40/45 graden.
13.Verplaats het vlees nu naar het directe deel en grill hem tot een kern van 48/50 graden.
14.Haal het vlees van de BBQ en laat dit 10 minuten rusten.
15.warm onder tussen de kaas saus iets op en de bacon crumble.
16.Snijd je brioche stokbrood door midden en grill deze licht aan. Snij nu het vlees in kleine stukjes. Voeg de sla toe op de stokbrood verdeel hier het fijn gesneden vlees op.
17.Giet nu de kaas saus over het vlees. En top af met de Candy bacon Apple crumble en het fijn gesneden bosuitje.
En eet smakelijk om je vingers bij af te likken