Snelle levering
Gratis The Sauce (Bottle) vanaf €50,-
Gratis verzending vanaf €75,-
0
Snelle levering
Gratis The Sauce (Bottle) vanaf €50,-
Gratis verzending vanaf €75,-

19 februari 2022

Meet the BBQR #4

In deze serie van Meet the BBQR willen wij een podium geven aan iedereen met een passie voor barbecue. Wil jij ook jouw verhaal met ons delen? stuur ons dan een bericht. Dit keer hebben wij Roy Velema gevraagd of hij zich voor wil stellen en zijn verhaal wil vertellen waarom en hoe hij begonnen is met barbecueën.

Hey hallo, mijn naam is Roy Velema, geboren & getogen in Bargercompascuum (Drenthe).

Zelf ben ik 30 jaartjes jong en zelfstandig werkzaam in de bouw-sector.

in Emmen heb ik de opleiding horeca gevolgd en helaas niet afgerond, de tijden in de horeca waren niet voor mij weggelegd op dat moment, ik was jong en mocht nog graag uit gaan met vrienden & af en toe een festival pakken , ik was toen 16 met tot aan een periode van 20 jaar , dus was helemaal van God los en vol testosteron haha.

Ondertussen bleef ik wel gewoon heerlijk knutselen met voedsel & koken werd ook zeer zeker gedaan , proeven was een pre !

Soms denk ik wel eens, ga toch gewoon weer in de keuken staan en lekker koken voor de mensen , maar helaas kan dat momenteel niet door het  COVID-19 virus , wat de meeste dingen op slot houd helaas. 

Dus hou ik het nu eerst maar gewoon hobbymatig aan.

Ik kook/grill/bbq met, open-vuur , kamado bbq’s, eggs, dutch oven setjes & heksenketels , gasstel keuken etc etc.

Meestal als ik kook, knalt er altijd Country Muziek uit de speakers voornamelijk Luke Combs of Redneck Tracks / 70’s 80’s & 90’s old good country songs, love it. 

Hoe ben ik gehecht geraakt aan ‘t koken met eten ?? 

simpel … mijn ouders konden beide goed, maar dan ook zeer goed koken, dus ik heb het niet van een “Vrumde” om zomaar te zeggen.

Natuurlijk vind ik het helemaal geweldig als mensen vrolijk waren na het eten wat ik maakte en uit serveerde ( want.. wat kunnen mensen gelukkig worden van goed & lekker veel eten) , vandaar dat ik ook soms een kleine draai aan mijn filmpjes & foto’s geef door er wat leuks of grappigs van te maken , af en toe een grapje of een lolletje tussendoor moet kunnen.

Heb je ook een inspiratiebron[non]??

Ja zeker , mijn inspiratiebronnen zijn :

The BBQ Animals.

-Jord Althuizen.

-Ralph de Kok.

-BBQ Junkie

-Raw ‘n Pure

Koks_greenfire_bbq

-Cookwaus ,

en nog wel vele meer, maar dit zijn wel de mensen waar Ik van afkijk & leer.. deze mensen hebben me In het begin van mijn hobby enorm geholpen. 

“ook hun werken met heerlijk vers en goed kwaliteits vlees , frisse boerengroenten en de beste geselecteerde kruiden!”

Van deze mensen wat ik net noemde , kun je veel leren zoals de kneepjes&greepjes van het vak , tip&tricks etc etc ..

mocht je ook nog een leuke stoere hobby oppakken zoals lekker bbqen en of zalig koken ? Volg dan deze bovengenoemde mensen.

Je favoriete gerechten ?? :

Mijn favoriete gerecht op de bbq is toch wel een goede Burger of een fijne steak! Maar een stuk bavette draai ik me ook wel voor om, uiteindelijk voor alle gerechten op de bbq wel.

Zelf heb ik ook een recept bedacht en hij beviel eigenlijks zo goed, dat ik hem wel heel graag met jullie wil delen, genaamd “De Boeren Drentse Toren, overgoten met kaas, dus een toren hoge burger , bestaande uit 4 Angus-Beef burgers & 5 losse buns (hamburgerbroodjes) met cheddar-kaas en gebakken ei , wat bbq-saus/mayonaise, en nog wat kleinere ingrediënten zoals peper/zout, augurkje, tomaat , sla & rode ui.. dan ram ik er een fatsoenlijke spies door dat alles op plek houd, En als klap op de vuurpijl.. de burger voor 75% overgieten met heerlijke smeltbare kaas/fondue kaas. 

Een vreselijk lekker kiloknallertje wat je dan ook niet al te vaak moet maken haha.

Meet the BBQR

Het is dan ook echt wel een heerlijke smaken-explosie in je mond , en wilt hem liever niet met iemand delen. Maar, Je zult haast wel moeten delen want hij is “MASSIVE HUGE AS F*CK” 

-Laatste vraag : sta je open voor eventuele samenwerkingen en of workshops bezoeken/geven , collab cooking ?

ja zeker weten.. lijkt me heel erg Tof!.

Check hieronder de toffe video van deze gigantische mega burger.

 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »