Snelle levering
Gratis The Sauce (Bottle) vanaf €50,-
Gratis verzending vanaf €75,-
0
Snelle levering
Gratis The Sauce (Bottle) vanaf €50,-
Gratis verzending vanaf €75,-

3 maart 2022

Meet the BBQR #5

 

In deze serie van Meet the BBQR willen wij een podium geven aan iedereen met een passie voor barbecue. Wil jij ook jouw verhaal met ons delen? stuur ons dan een bericht. Dit keer hebben wij Sven Nicolaije gevraagd of hij zich voor wil stellen en zijn verhaal wil vertellen waarom en hoe hij begonnen is met barbecueën.

 

Laat ik mij eerst even voorstellen. Ik ben Sven Nicolaije, als ik het goed heb bijgehouden 40 jaar oud, werkzaam als docent binnen het V.O. in het zuiden van het land. Het aansteken van de BBQ is al een grote passie vanaf het moment dat ik nog woonachtig was bij mijn ouders. Vrienden uitnodigen en dan schalen met vlees dat rooster opgooien om aansluitend je buik helemaal vol te eten en een lekker drankje erbij te doen.

Tegenwoordig is deze passie toch wel enigszins veranderd naar meer culinaire gerechten. Als trotse Kamado Joe bezitter probeer ik Low & Slow sessies af te wisselen met Hot & Fast en heb ik zo'n 1,5 jaar geleden op Insta mijn @BBQMEALS account aangemaakt om daar de gerechten op te presenteren aan de mensenwereld.

BBQMEALS staat voor MEAT, BURGERS & PIZZA’s met af en toe wat gerechten met vis of een heerlijk toetje. Volgens mij is dat ook wel terug te zien in mijn feed waar ik mijn gerechten vastleg met mijn smartphone. Inmiddels ben ik in het bezit van twee Kamado’s, twee Webergrillen en een gasbarbecue. Met de Ooni pizzaoven maak ik thuis de pizza’s die zowel door groot als klein graag genuttigd worden. Ik kan je verzekeren dat bij de zomer bbq van de plaatselijke carnavalsvereniging er zeker drie of vier van aanstaan om iedereen te voorzien tijdens deze culinaire activiteit. Dat er nog veel van dit soort sessies mogen volgen in de toekomst zou ik zeggen.

Het recept dat ik graag met jullie wil delen is een stuk Bavette.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is BavetteBBQmeals.jpeg
 
 

Ik koos een indirecte bereiding (150 C°) tot een kerntemperatuur van 48C°. Aansluitend stook ik de BBQ op om de Bavette kneiterhard af te grillen tot een temperatuur van 55C°. Eerst bereiden we het vlees voor door dit goed droog te deppen en in te smeren met wat olie om vervolgens gebruik te maken van een heerlijke Coffee Black Pepper rub voordat deze op het rooster gaat. In de tussentijd heb je de tijd om de bosui fijn te snijden, gedroogde uitjes erbij te pakken en de truffelmayonaise klaar te zetten. Deze heb je nodig om je gerecht te garneren om het vervolgens indruk te maken op je bezoek.

Zeg nou eerlijk, dit wil je toch gewoon proberen!

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »